נהיגה ברכב בישראל היא בחירה מצוינת לשגרת היומיום ואם אתם מטיילים בין ערים, ובעיקר לאזורים שבהם יש אפשרויות תחבורה ציבורית פחות תכופות. מקומות כמו ים המלח, הנגב בדרום הארץ והגליל בצפון. עם זאת, עבור נהיגה, תצטרך רישיון מתאים. במגזין מידע וידע רשמנו את כל מה שצריך לדעת ממתי אפשר להתחיל ללמוד נהיגה ועד לטיפים לנהיגה בישראל. קרא עוד כאן:
מתי אוכל לקבל רישיון זמני?
ברוב המקרים, אם אתה רוצה לנהוג במכונית אתה יכול להגיש בקשה לרישיון זמני כמה חודשים לפני יום הולדתך ה-17 – כך אתה מוכן לצאת לדרך! עם זאת, ניתן להתחיל וללמוד לרישיון נהיגה ישראלי לרכב פרטי החל מגיל 16.5. הטופס הירוק – טופס המעיד על בריאות תקינה על מנת להוציא רישיון נהיגה בישראל יש להוציא טופס ירוק (טופס רש"ל 18).
מתי אפשר להתחיל ללמוד נהיגה?
כללי נהיגה
להלן כללי הנהיגה והנהיגה החשובים אם אתם מתכננים לנהוג בישראל:

רישיון נהיגה וגיל
כדי לנהוג בישראל, אתה צריך רישיון זר בתוקף ולא צריך להוציא רישיון בינלאומי. אם אתה גר בישראל יותר משנה, עליך להמיר את רישיון הזר לרישיון נהיגה ישראלי. אם אתה גר בישראל יותר משנה, עליך להמיר את רישיון הזר לרישיון נהיגה ישראלי. אתה יכול לנהוג מגיל פחות מ-17 בישראל. על מנת לנהוג ברכב שכור, אתה צריך להיות בין 21 ל-75 שנים.
כללים בסיסיים
- הנהיגה בישראל היא בצד ימין של הכביש, כמו בארה"ב.
- אין פניות לאדום, לא שמאלה ולא ימינה. לפניות יש בדרך כלל פנסי פנייה ייעודיים.
- כיכרות תנועה נפוצות מאוד. צריך להגיע למכוניות שנמצאות במעגל.
- מותרות פניות פרסה אלא אם כן יש שלט המציין אחרת.
- רמזורים [1] מהבהבים או מהבהבים באדום או צהוב בין אדום לירוק.
מגבלות מהירות, שימוש בטלפון סלולרי, אלכוהול
אתה יכול לראות את המהירות המותרת שלך על שלטים לאורך הכבישים בקילומטרים לשעה. תקבל כרטיס אם תחרוג מהמהירות המותרת ב-10% ויותר. בדרך כלל, מגבלות המהירות הן כדלקמן, אלא אם כן במקום אחר בדרך:
- מסלולי העיר הפנימית: 50 קילומטרים לשעה
- מסלולים בין עירוניים: 80-90 קילומטרים לשעה
- כבישים ראשיים: 100-110 קילומטרים לשעה
- כביש 6: 120 קמ"ש
אם אתה יכול, אתה יכול להשיג כרטיס במקום אצל שוטר או שהוא יונפק על סמך מצלמות המהירות כל הזמן בכבישים המהירים. בישראל מותקנות מצלמות מהירות רבות, אך בפסק דין שנקבע לאחרונה, רבות הוכרזו כבלתי מדויקות ולכן לא חוקיות, לעת עתה. אסור לדבר בטלפון נייד ללא מערכת דיבורית, גם ברמזור. טלפונים ניידים הם הגורם הגדול ביותר לתאונות הדרכים בישראל, כך שאתה מקבל קנס גדול מאוד – באלפי שקלים!
מגבלת השתייה והנהיגה נמוכה בהרבה מאשר ברוב המדינות האחרות, ולכן אנו ממליצים ברצינות שלא לשתות אפילו שתייה אם אתם נוהגים בישראל. המגבלה היא 24 מ"ג או אלכוהול לכל 100 מ"ל דם, אם כי העונשים מתחילים רק לאחר 26 מ"ג. לנהגים מתחת לגיל 24 יש גבול תחתון של 5 מ"ג אלכוהול לכל 100 מ"ל דם. ניידות משטרה עשויות לעצור אותך לבדיקת נשיפה, או אפילו לבדיקת שתן או דם. זה קורה בדרך כלל בשעת לילה מאוחרת כאשר אנשים חוגגים. סירוב לגשת למבחן כזה הוא עבירה.
חוקי בטיחות
- כל הנוסעים חייבים לחגור חגורות בטיחות מלפנים ומאחור ואם תיתפסו אחרת תקבלו כרטיס וקנס.
- תינוקות וילדים צעירים עד גיל 6 ו-7 לערך חייבים לשבת במושבים המותאמים לגילם בחלק האחורי של הרכב.
- אפוד מחזיר אור צהוב חייב להישמר ברכב בכל עת וללבוש אותו ביציאה מהרכב על כתף כביש מהיר. אם אתם שוכרים רכב, בדקו שהאפוד נמצא ברכב.
- במהלך חודשי החורף בין נובמבר לסוף מרץ, יש להפוך את האורות הראשיים בכל עת בכבישים מהירים.
טיפים חשובים שכדאי לזכור
בישראל שלושה מספרי חירום: 100 למשטרה, 101 לאמבולנס ו-102 למכבי האש.
מערכת הניווט הטובה ביותר לשימוש בישראל היא Waze המכסה כמעט כל סנטימטר במדינה.

שעת העומס בישראל היא בימים ראשון עד חמישי בין השעות 7 עד 9 בבוקר ובין השעות 16 עד 19 בערב. אלו הזמנים לנסות להימנע מנהיגה בערים.
לישראל שלושה כבישי אגרה:
1. כביש 6 – כביש סופר נוח שחוצה את ישראל מצפון לדרום. אין תאי אגרה בכביש 6. מכוניות מזוהות באופן אלקטרוני באמצעות לוחית הרישוי או מכשיר ברכב. אז שימו לב שחשבונות עבור רכב שכור יישלחו לחברת השכרת הרכב, שתוסיף תוספת 'דמי טיפול' שעלולה להתייקר.
2. 'הנתיב המהיר' הוא נתיב אגרה בכביש 1 מאזור נתב"ג לתל אביב. מכוניות מזוהות באופן אלקטרוני באמצעות לוחית הרישוי או מכשיר במכונית. אז שימו לב שחשבונות עבור רכב שכור יישלחו לחברת השכרת הרכב. תחויב בדמי טיפול נוספים.
3. מנהרות הכרמל מצפון לחיפה מחייבות תשלום בתאי אגרה לפני הכניסה למנהרות. התמרורים באזור הם בעיקר בעברית.
ייתכן שתרצה לקרוא את המדריך שלנו על איך ללמוד אנגלית כאן אם אתה מעוניין לצבור מיומנויות ידע.