אנו מאמינים שמשחקים הם אחת הדרכים הטובות ביותר ללמד אנגלית לילדים צעירים! משחקי שפה מוסיפים את המרכיב החשוב של כיף ללמידה. זה חיוני בפיתוח מערכת יחסים חיובית עם שפה חדשה; כזה שיש לקוות להישאר עם ילד לכל החיים!
משחקים מעודדים מיומנויות רבות ושונות; דיבור והקשבה, פתרון בעיות, כמו גם מיומנויות מוטוריות. משחק ביחד הוא גם זמן מצוין לחיבור עם ילדים. בפוסט זה אנו מסתכלים על ארבעה סוגים שונים של משחקים שעובדים היטב להוראת שפות לילדים!
1. משחקי פלאש
כרטיסי פלאש יכולים להיות הרבה יותר מעזרי הוראה פסיביים וחד-כיווניים – הם משאב נהדר שתוכל להשתמש בו כדי לשחק אינספור משחקים מהנים עם ילדים צעירים!

איכויות ומאפיינים:
צדדיות: משחקים רבים עם כרטיסי פלאש יכולים להיות מותאמים למשחק בכיתות גדולות, כיתות אחד לאחד, או כל קבוצת גודל ביניהם, מה שהופך אותם לכלי נהדר עבור כל סביבת הוראה. משחקים פשוטים אך מהנים רבים כמו המשחק של קים, העבר את החבילה, סיימון אומר ולחישות סיניות (טלפון) כולם יכולים להיות מותאמים למשחק עם כרטיסי פלאש.
ניידות: קל לסחוב כרטיסי פלאש, וזה שימושי במיוחד אם אין לך כיתה קבועה משלך או הרבה מקום לאחסון חומרים, או שאתה סתם רוצה פעילות פשוטה לשחק עם ילדך כשאתה יוצא. מורים רבים מעדיפים להשתמש בחפצים אמיתיים בשיעורים שלהם במקום זאת, אבל אם אתה צריך לעבור מכיתה לכיתה כרטיסי פלאש הם אלטרנטיבה מעשית יותר לסחוב איתך שקית ענקית של חומרים!
2. משחקי לוח
משחקי לוח [1] נהדרים להוראת שפה שנייה בצורה מהנה ודינמית, תוך עידוד מיומנויות מפתח אחרות:
מיומנויות חברתיות: משחקי לוח עוזרים ללמד ילדים צעירים מיומנויות חברתיות חשובות כמו שיתוף, עבודת צוות, סבלנות ותורות.
מיומנויות קוגניטיביות: משחק במשחקי לוח יכול לעזור בפיתוח כישורי מיקוד, ריכוז וזיכרון. הם גם הזדמנות לחזק את זיהוי מספרים, אותיות, צבע או צורות, כמו גם תיאום עין יד ומוטוריקה עדינה
הצעות
השתמש במשחקי לוח המיועדים לדוברי שפת אם. רבים ממשחקי הקופסה המיועדים לגיל הרך יעבדו להוראת כל שפה שנייה, מכיוון שהם משתמשים בתמונות ולא במילים כדי לשחק. עם זאת, ישנם גם משחקים שדורשים מהילדים להתאים את האות הראשונה של מילה שהם מושלמים לילדים שלומדים קריאה, ובמקרה זה אתה כן צריך לקנות את המשחק בשפה שאתה מלמד.
שימוש במשחקי לוח בכיתה
החיסרון הגדול ביותר בשימוש במשחקי לוח בכיתה הוא כמובן העובדה שרוב המשחקים מיועדים ל-2-4 שחקנים. עם קבוצות של 6 – 8 ילדים אנחנו בדרך כלל משלבים את הילדים לשחק, וזה עובד היטב. בכיתות גדולות יותר אתה יכול ליצור קבוצות קטנות יותר ולתת לכל אחד משחק לשחק, לסובב את הקבוצות אם המשחקים שונים. חשוב, עם זאת, לזכור את יכולת המשחק וזמן המשחק של המשחק.
קרא גם על אפליקציות ללימוד שפה חדשה כאן.
יכולת משחק
משחקי לוח עם כללים פשוטים וחלקים צבעוניים מושלמים לילדים בגילאי הגן עד הגן. עבור הוראת שפה, משחקים המתמקדים בתחומים ספציפיים של אוצר מילים, כגון מזון או חיות משק, הם אידיאליים.
זמן משחק
ילדים בגיל הגן מבוגרים מספיק כדי לשבת לשחק אבל הם עדיין די מתנועעים, כך שמשחקים עם זמני משחק קצרים יותר עובדים טוב יותר; 15 עד 20 דקות זה טוב.

3. משחקי שיר ופעולה
שירים ומשחקים המעודדים פעולה ותנועה הם נהדרים, לא רק בגלל שהם גורמים לילדים לנוע, אלא גם בגלל שהם עוזרים להם לקשר בבירור מילים למשמעויות שלהם.
ישנה מתודולוגיה המבוססת על תיאום שפה ותנועה גופנית בשם TPR, אותה נתאר בקצרה כאן:
TPR ("תגובה פיזית כוללת")
TPR, או Total Physical Response היא שיטת הוראת שפה המושלמת לילדים צעירים. פעילויות TPR מתמקדות בלמידה באמצעות תנועה פיזית, ומתרכזות סביב הוראות עם פעלי פעולה ואוצר המילים שאתה רוצה ללמד. מכיוון שילדים צעירים הם מטבעם חסרי מנוחה, פעילויות TPR הן דרך מצוינת לגרום להם לשרוף קצת אנרגיה בזמן שהם לומדים!
שירי אקשן כמו "ראש, כתפיים, ברכיים ואצבעות", "אני קומקום קטן" ו"דובון, דוב מסתובב", ומשחקים כמו "סיימון אומר" הם פעילויות TPR מצוינות שניתן לשחק בהן אפילו ב כיתה קטנה.
קרא גם על לימוד שפה חדשה תוך כדי נסיעה כאן.