איך ללמוד לפסיכומטרי

מבחנים פסיכומטריים משמשים בתהליך הגיוס כדי להעריך את הפוטנציאל של היכולת הקוגניטיבית של המועמד או ההתאמה לארגון. אולי לא נתקלתם במבחן פסיכומטרי בעבר, או אולי עדיין לא הצלחתם להגיע לתוצאה מספיק טובה כדי להתקדם. כך או כך, הטיפים שלנו למעבר מבחנים אלו אמורים לעזור לך להגדיל את הציונים שלך.

מבחנים פסיכומטריים לובשים צורות שונות בהתאם לתפקיד ולספק. סוגי המבחנים הנפוצים כוללים חשיבה מספרית, כישרון מכאני, חשיבה לוגית וחשיבה מילולית. הם נלקחים כמעט תמיד באינטרנט. אחד ההבדלים העיקריים בין מבחני התאמה לבחינות אקדמיות הוא שאתה לא נבחן על הידע שלך; אלא איך אתה חושב ומגיב.

אמנם אינך יכול "לשנות" ככזה כי אין מה ללמוד, אך ישנם תחומים רבים שאתה יכול להתמקד בהם כדי לשפר את הסיכויים שלך לקלוע גבוה כשזה נחשב. במגזין מידע וידע חילקנו את הטיפים שלנו כיצד ללמוד לפסיכומטרי לשני חלקים למטה: עצות כלליות וטיפים לסוגי מבחנים בודדים.

טיפים כלליים על איך ללמוד לפסיכומטרי

1) תרגל מבחנים מקוונים מציאותיים

רוב המבחנים הפסיכומטריים מבוצעים באופן מקוון דרך המחשב שלכם, לכן כדאי לנסות להשתמש במבחני תרגול המחקים את אלו שתפגשו (כלומר, הערכות מדומה דיגיטליות יש להעדיף על פני ספר או ספר אלקטרוני).

לימודי פסיכומטרי

גם לספקי המבחנים השונים יש סגנונות שונים: חלקם יבקשו מכם לפרש נתונים ולאחר מכן לבחור תשובה רב-ברירה; אחרים עשויים לבקש ממך לשחק משחק מקוון. ודא שאתה מכיר את כל מפרסמי הבדיקה.

2) זהה ועבוד על האזורים החלשים ביותר שלך

ככל שתתרגל ותשיג תוצאות, תוכל לראות באילו תחומים אתה נוטה להיאבק. רשמו לעצמכם את השאלות שהכי קשה לכם, ולאחר מכן תרגל יותר מהשאלות הללו. לדוגמה, אתה עשוי לגלות שאתה נאבק בשאלות חשיבה מילולית בעלות פסקאות ארוכות של טקסט. כאן תוכל להתאמן בקריאת מאמרי חדשות ארוכים יותר במהירות ולאחר מכן לרשום את כל הנקודות הבולטות. רבים מוצאים שמבחני חשיבה מספריים הם המאתגרים ביותר; אם זה המקרה עבורך, עיין במאמר שלנו בנושא כיצד ללמוד למבחן.

3) קבל משוב על ביצועים

אם עברתם מבחנים פסיכומטריים בעבר ולא התקדמתם לשלב הבקשה הבא, אל תשכחו לבקש משוב. יכול להיות שפשוט לא ביצעת את הבדיקה מספיק מהר, או שלא קראת את התשובות ביסודיות והנחתם הנחות גרועות. ניתן לעבוד על כל הנושאים הללו עם תרגול והכנה, אבל רק אם אתה יודע מה הבעיות.

4) בדוק שכל הטכנולוגיה שלך עובדת היטב

ודא שלא יפריע לך מחשב נייד איטי או חיבור אינטרנט לקוי. כמו כן, ודא שאתה יודע כיצד להשהות התראות ושיחות במכשיר שלך, כך שכאשר אתה עושה את המבחנים אתה לא מופרע. יש לך תוכנית גיבוי, אם למשל הפס הרחב שלך לא יעבוד טוב ביום שאתה אמור לגשת למבחן.

5) הרחב את הידע ואוצר המילים שלך

רלוונטי במיוחד להנמקה מילולית, אם כי היא חלה על כל קשת המבחנים. השקיעו זמן בהיכרות עם מיומנות הקריאה וההבנה של מידע שאינו בתחום הרגיל שלכם. קרא עיתונים וטקסטים אקדמיים שונים. זה יעזור להרחיב את אוצר המילים שלך, מה שיכול לסייע בהבנה מהירה יותר.

טיפים אישיים כיצד ללמוד לפסיכומטרי

לאחר שהוזמנת לבצע הערכה פסיכומטרית עבור חברה ספציפית, נסה את הטיפים הבאים שיעזרו לך בהכנה שלך.

6) גלה את הבדיקות שהמעסיק עשוי להשתמש בהן

ישנם ספקי בדיקות רבים ושונים עם פורמטים משתנים. המגייס עשוי לציין באיזה סוג של ספק בדיקות הוא משתמש, או שתוכל לברר את המידע מאתר האינטרנט שלו. אתה יכול גם לעיין ברשימת בדיקות החברה שלנו לפרטים נוספים. ברגע שיש לך את המידע הזה תוכל להשקיע יותר זמן בתרגול הסגנון הספציפי של המבחן הזה, כדי שתכיר את האורך והפורמט, כמו גם את המהירות שאתה צריך כדי לעבוד על השאלות.

7) בדקו מה המעסיק מחפש

ודא שאתה בטוח לגבי התכונות שהמעסיק מחפש במועמד המושלם שלו. אולי תוכל לקלוט רמזים בתיאור התפקיד – לדוגמה, אם המילה 'שאפתנית' מוזכרת, הם עשויים להעדיף עובדים עם פרופיל התנהגות המשוקלל לקיחת סיכונים. אתה יכול גם לברר עם אחרים שעברו את התהליך האם יש להם עצה להעביר הלאה. בדוק את חדר הסטודנטים ואת Glassdoor, ושאל בין עמיתיך.

פסיכומטרי

8) בדקו אילו כלים מותרים ודעו כיצד להשתמש בהם

וודאו שאתם ערוכים מבחינת כללי המבחן. כמה מבחנים מאפשרים לך להשתמש במחשבון; עבור אלה, יש אחד בהישג יד ויודעים איך לעבוד בכל פונקציה רלוונטית. לכל מבחן מבוסס מתמטיקה שבו אינך רשאי לעשות זאת, החזיקו נייר ועיפרון בהישג יד ולמדו כיצד לחשב פונקציות בסיסיות כמו הוספת אחוזים.

9) בדקו את התזמונים ודעו מתי אתם צריכים להמשיך הלאה

רוב המבחנים הפסיכומטריים מתוזמנים, ובדרך כלל זה נלקח בחשבון בעת הערכת כל מועמד. זכור שכל שאלה נכונה או לא נכונה (אין סימנים לדרך בה אתה משיג כל שאלה). ככזה, לפעמים תצטרך לתעדף את הזמן שהשתלט על קבלת התשובה הנכונה. יתכן שתגלה שמספק לך מדריך זמן גס והצעה לכמה שאלות יישאלו. אם כן, חשב כמה זמן יש לך לכל שאלה והיצמד לזה.

10) אל תמהרו לקרוא את הנתונים עבור כל שאלה

עם זאת, ודא שבאמת הבנת מה כל שאלה שואלת אותך מבלי לקפוץ להנחות. זה יכול להיות קל לבחור את התשובה השגויה מהר מדי, במיוחד בסוג השאלה שנועדה לתפוס אותך.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו בנושא מה ללמוד באוניברסיטה כאן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן